Vluchtelingen leven altijd in een nachtmerrie

Stel je voor; je zit rustig koffie te drinken als opeens een raket inslaat bij de buren. De lucht vult zich met stof van steengruis, het ruikt naar brand. Je weet het zeker: ik moet hier weg, het huis uit. Je grijpt je kind en rent de straat op, waar wild om zich heen schietende mannen dood en verderf zaaien. Je rent, loopt en schuilt. Dit is niet echt, dit moet een nachtmerrie zijn…

Bombardementen, beschietingen, ontvoeringen. Allemaal redenen om op de vlucht te slaan. Maar één ding is duidelijk: je verlaat niet zomaar je thuis. Wanneer je eindelijk veilig bent, begint het volgende. Hoe kom je aan water, eten en onderdak? Want je hebt helemaal niets meer. Hulp is van levensbelang. 

Wereldwijd leven 65,3 miljoen mensen dag en nacht in deze nachtmerrie. Voor deze mensen lopen duizenden mensen de Nacht van de Vluchteling én voor deze mensen zet Stichting Vluchteling zich dagelijks wereldwijd in. Help jij mee?

Wij hebben geconstateerd dat u een verouderde browser gebruik. Onze website is gebouwd voor moderne webbrowsers, wij raden u aan om te upgraden naar een nieuwe versie of een andere browser te gebruiken.